Програмa на лагера

| 0

Програма на мира1

Еднодневна програма извън пределите на лагера, в Хирошима, ще предостави възможността на всички участници да научат за събитията от 1945 година. Скаутите ще посетят мемориалният парк на мира Хирошима, включително и музея.

Церемония на мира

Тъй като през 2015 е 70тата годишнина от атомните бомби над градове в Япония, ще бъде предоставена възможността на едни представител от всяка национална скаутска организация за присъства на Церемонията на мира в Хирошима.

Глобално селище за развитие

Това ще бъде модулна програма, в рамките на лагера, която се опитва да повиши осведомеността на участниците за глобалните въпроси като мира, околната среда, развитието, правата на човека и здравето. Тъй като 23тият Световен скаутски лагер ще се проведе в Япония, глобалното селище за развитие ще се фокусира върху смекчаване на последиците от бедствия. Ще очакваме да получим активно участие на агенции на ООН, национални скаутски организации и неправителствени организации.

3    Изследване на природата

Един ден от програмата на джамбороето ще бъде посветена на по-доброто разбиране на заобикалящата ни природа и оценяването и признателността на околната среда. тази програма ще се проведе в град Ямагучи където се намира плажът Кирара-хама.

Кръстопът на културите

Това ще бъде дейност, която да подпомогне споделянето на култури и  уважението на културите между участниците. Също в програмата ще има и специална насока към задълбочено разбиране за Япония от традиционната до съвременната популярна култура.

 

Град на науката

Градът на науката ще бъде еднодневна програма в Кирара-хама, която ще задълбочи разбиранията за напредъка на науката и технологиите, както и ползите и проблемите свързани с научната сфера. Тази програма предоставя възможност за учене за развитието на горивните клетки и други източници на енергия на бъдещето, екологични проблеми, роботика и автомобилните технологии.

Обществено полезен труд

Един ден ще бъде посветен на доброволческият труд. Участниците ще могат да сравнят собственото си общество с друго такова. Програмата включва практическо осъществяване на стратегията “Протегни ръка” в местната общност. Участници ще могат да преживеят истинската Япония като работят рамо до рамо с местните.

 

Водни дейности

Водните приключения като плаване, уиндсърфинг, гмуркане с шнорхел, рафтинг и риболов ще бъдат изпълнени в езера, реки или близкият океански бряг.

 

 

 

Допълнителни програми

Проект „Добре дошъл в света“

Асоциацията на скаутите в Япония стартира нов проект, който да създаде приятелства между скаути чрез Скаутството. Проектът създава връзки между скаути от различни страни и местни японски групи. Те могат да комуникират чрез Интернет, да си пишат писма, да осъществят съвместен проект или да се посетят едни други.

 

Домашно гостоприемство

Домашното гостоприемство е съжителството на участниците от други страни в домовете на японски участници на джамборето няколко дни преди или след него. Програмата ще насърчи опознаването на начина на живот и културата на Япония, както и взаимното споделяне и разбирателство.